top of page

NIEUWSBERICHT

MET JE WERK IN EEN MUSEUM

En toen hing je opeens met je werk in een museum. Dat is gek, iets wat ik niet had verwacht om als student al in een museum te hangen. Maar niets is minder waard. Tijdens het maken van een opdracht over het beleven van de coronaperiode kregen wij als studenten te horen dat er een expositie gemaakt zou gaan worden met onze foto's.


De opdracht was om een verhaal te vertellen aan de hand van drie foto's, deze foto's moesten ons eigen verhaal vertellen over de coronatijd. Een tijd waarin jongeren het erg moeilijk hadden. Mijn foto's zijn gemaakt in Heerenveen, allemaal bij het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen. Aangezien ik het erg vervelend vond dat vooral de sport heel erg hard getroffen werd tijdens deze periode. Zo mochten de supporters niet meer aanwezig zijn en werden de stadions eigenlijk gesloten.


Je kreeg als supporter een beetje het gevoel dat je niks meer kon doen voor je favoriete club. Wedstrijden bekeek je op afstand, of op het parkeerterrein voor het stadion op je telefoon. Om toch maar een beetje in de buurt te zijn van de club die je trots maakt. Niet vanwege de goede resultaten, maar vanwege het gevoel dat je krijgt bij de club.


Tijdens de coronatijd kreeg ik een groot verlangen om weer terug te keren naar het stadion. Mijn stem weer te laten horen om te proberen mijn club weer naar nieuwe successen te schreeuwen. Een gevoel wat je daarvoor eigenlijk nog nooit gemist had. Maar gelukkig mogen we nu weer naar het stadion en zijn er nog voldoende wedstrijden om onze favoriete teams te steunen vanaf de tribunes.


Aangezien de gemaakte foto's in het museum kwamen te hangen moesten er nog meer dingen gebeuren dan alleen de camera pakken en foto's maken. Er moesten een bordje gemaakt worden met daarop een kleine tekst die past bij de foto's en de drie foto's moesten in een stramien gezet worden om ook op één canvas gedrukt te kunnen worden.


De expositie genaamd "Andere Werkelijkheid" is vanaf nu tot en met midden juli te bekijken in Museum Heerenveen. Daarnaast is de expositie gratis te bezoeken. Naast mijn foto's zijn op de foto's van mijn schoolgenoten daar te bewonderen.

Op bovenstaande foto zie je mij zitten in de auto. De auto staat geparkeerd voor het Abe Lenstra Stadion, het stadion van mijn favoriete voetbalclub sc Heerenveen. Aangezien ik de wedstrijden in deze periode niet in het stadion kon bekijken heb ik er voor gekozen om zo dicht mogelijk bij mijn plaats op de tribune te zijn. Om de wedstrijd te bekijken op mijn telefoon.
Op de tweede foto zie je dat ik sta te balen voor het gesloten hek bij het Abe Lenstra Stadion. Mijn favoriete club boekte een slecht resultaat, hierbij dacht ik dat het had geholpen als er supporters op de tribune hadden gezeten. De supporters hadden voor meer energie kunnen zorgen zodat de spelers zich nog beter hadden kunnen inspannen. Helaas bleef het hek gesloten...
Ja! We mogen weer. Blijdschap, vreugde en heel veel emoties. De tribunes mogen weer gevuld worden. Waar we eerder alleen onze sjaal en seizoenkaart mee moesten nemen was daar dit keer nog iets belangrijks wat we moesten regelen, namelijk de QR-code. Scannen en naar binnen. De supporters zijn terug!
Hierbij de tekst die op het informatiebordje te lezen is. Dit bordje hangt naast het canvas in het Museum Heerenveen. De tekst die er op staat is een beetje poëtisch, zodat je er zelf ook nog iets bij kan bedenken.
En een foto die natuurlijk niet kan ontbreken. Zelf trots voor mijn eigen werk staan, in een veel te netjes pak.
885 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page