top of page

OLYMPICS MET GOUD RANDJE

De Olympische Winterspelen in het Chinese Beijing zitten erop, twee succesvolle sportieve weken voor TeamNL. In totaal behaalden de Nederlandse atleten 17 medailles, een mooi aantal. De medailles werden binnen gehengeld door meerdere sporters en op verschillende disciplines.


Nederland deed op deze editie van de Olympische Spelen mee aan zeven verschillende sporten. Schaatsen en shorttrack zijn hierbij de bekendste sporten. Maar tijdens deze editie hadden we ook deelnemers bij skeleton, kunstschaatsen, snowboarden, bobsleeën en alpineskiën.


Niet bij elke sport werden medailles binnengesleept, erg jammer natuurlijk. Je gunt natuurlijk elke Olympiër een gouden, zilveren of bronzen plak om mee te nemen naar huis. De medailles die Nederland pakte waren bij skeleton, shorttrack en schaatsen.


De Olympiërs met een medaille op deze Olympische Spelen heb ik afgebeeld op een poster. Bekijk de poster hieronder. Ik heb de poster gemaakt in het Adobe-programma Illustrator.Op de poster staan de volgende atleten afgebeeld: Ireen Wüst, Kjeld Nuis, Kimberly Bos, Suzanne Schulting, Irene Schouten, Thomas Krol, Jutta Leerdam, Patrick Roest, Antoinette de Jong, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Marijke Groenewoud.


Voor deze poster heb ik er voor gekozen om de Olympiërs met de meeste gewonnen medailles (Suzanne Schulting en Irene Schouten) extra groot uit te beelden, om zo deze sporters nog meer uit te lichten voor de fantastische prestaties. Verder zijn de sporters zo afgebeeld dat het lijkt alsof ze geschilderd zijn.

339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page