top of page

HELDENPOSTER SC HEERENVEEN

Een poster maken, een opdracht die al redelijk vaak voorbij was gekomen tijdens de studie. Maar waar ga je die poster dan over maken? Zoals mijn medestudenten en docenten wel weten ligt mijn passie bij de sport, voornamelijk voetbal. En mijn favoriete voetbalclub is sc Heerenveen.


Eerst begon ik mijn ideeën te schetsen op papier. Ik had in gedachte om mijn favoriete voetballers van sc Heerenveen te verwerken op de poster, onder de titel 'Vergane glorie'. Hiermee geef ik indirect aan dat ik de seizoenen mis dat 'myn klupke' echt ergens voor speelt, vroeger was er bijna elk seizoen wel Europees voetbal of werd er uitgesproken om de topclubs in de Eredivisie aan te vallen.


Helaas zijn we al een aantal jaren een beetje de grijze muis van de Eredivisie, een club die overal een beetje tussen bungelt. Met plezier kijk ik terug op het verleden en ik blijf het heel erg gaaf vinden om te zien welke topvoetballers er bij sc Heerenveen gespeeld hebben.


Op de poster heb ik alleen spelers geplaatst die ik zelf ook echt heb zien voetballen in het Abe Lenstra Stadion. Dus spelers als Abe Lenstra en Ruud van Nistelrooij zijn er niet op afgebeeld.Op de poster staan de volgende spelers afgebeeld: Bas Dost, Danijel Pranjić, Oussama Assaidi, Stijn Schaars, Luciano Narsingh, Mark Uth, Hakim Ziyech, Chidera Ejuke, Martin Ødegaard, Filip Đuričić, Jeremiah St. Juste, Kristoffer Nordfeldt, Miralem Sulejmani, Marten de Roon, Denzel Dumfries, Daniël Høegh, Sam Larsson, Alfreð Finnbogason en Arbër Zeneli.


De poster is gemaakt in het Adobe programma Illustrator. Alle spelers zijn te zien in een 'geverfde' uitvoering, om de poster een nostalgisch gevoel te geven.


173 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page