top of page
AtemaDesigns_Patroon.png

NIEUWSBERICHT

SUPER ACADEMY LEAGUE x ATEMADESIGNS

Voetbal, de grootste en meest spraakmakende sport van het land. Veel jongens, meisjes, mannen, vrouwen, opa's & oma's maken elke week veel uurtjes vrij voor de mooiste sport.


Deze sport heeft er een nieuwe competitie bij, de 'Super Academy League'. Een plan van voetbaltrainer Alex van der Veen uit het Friese Kollum, waar hij zijn eigen voetbalacademie was begonnen.


Van der Veen startte in Kollum met 'Veens Voetbal Academie', waar hij talentvolle voetballers op een professionele en speelse manier klaar wil stomen voor één van de voetbalacademies van profclubs uit Noord-Nederland. Denk hierbij aan FC Groningen, SC Heerenveen, SC Cambuur, FC Emmen en PEC Zwolle.


Het enige wat hij nog mistte was een talentencompetitie, om zijn meest talentvolle spelers een nog grotere prikkel te geven om door te blijven groeien als voetballer.


Zo zocht hij contact met trainers van andere Noordelijke voetbalacademies om een eigen competitie te starten. Samen met de trainers van Voetbalacademie Joure, The Panenka Academy, International Sports Revolution en Sedoc Voetbalschool richten zij de Super Academy League op.


Door deze competitie ook direct professioneel aan te grijpen moest er een logo ontwikkeld worden. Bekijk hieronder de schetsen:


Voor het logo ontwerp is gekozen voor een schild, met daarin duidelijke strakke letters. Uiteindelijk is ontwerp 3 gekozen als definitief logo.

Zoals onder de afbeelding al beschreven staat is er uiteindelijk gekozen voor ontwerp nummer 3, een strak schild. Waarbij duidelijke kleuren zijn gebruikt. Ook is hier de afkorting van de competitie 'SAL' groot afgebeeld, daarnaast is de gehele naam ook te bewonderen.


Hieronder zijn de logo's te bewonderen in verschillende kleuren:


Zoals hierboven te zien is zijn de logo's voor de Super Academy League gemaakt in drie verschillende kleuren. Zo is er een blauwe, gele en witte variant.

Het logo hebben wij door vertaald in een aantal levensechte voorbeelden. Denk aan stickers en een vaantje die geproduceerd kunnen worden voor de 'Super Academy League'.


Vaantje met alle logo's van de deelnemende voetbalacademies aan de 'Super Academy League'.
Stickers, zijn onder voetbalsupporters zeer populair. Bij elke voetbalclub kom je ze tegen in of bij het stadion. Vaak zie je stickers van de rivalen hangen. De 'Super Academy League' moet gaan verbroederen. Iedereen hoort erbij en iedereen is gelijk.
34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page