top of page

VOETBAL EN POMPEBLÊDEN

Een tijdje geleden ben ik begonnen als 'grafisch vormgever' bij de supportersvereniging FeanFan van sc Heerenveen. Sinds ik de werkzaamheden daar ben begonnen met ontwerpen zijn er al verschillende dingen gebeurd.


Toen ik begon was de start van de transferperiode in zicht, er stond dus een leuke periode op mij te wachten. De start was rustig, er werd één speler gepresenteerd door de Friese voetbalclub. Pelle van Amersfoort keerde terug na een avontuur in Polen.


Er werden een aantal wedstrijden gespeeld, daar werden elke keer 'Matchday-posts' voor gemaakt. Hierbij is gekozen om Friese teksten terug te laten komen, zo staat er niet 'Matchday' maar 'Wedstryd dei'. Verder komen de clubkleuren terug in alle ontwerpen. En op elke post komen objecten terug van het Abe Lenstra Stadion, denk hierbij aan de stadionlampen, cornervlaggen of netten die in het doel hangen.

De Zweedse spits, Amin Sarr, van sc Heerenveen vertrok na een jaartje Friesland naar Frankrijk, zijn nieuwe bestemming? Olympique Lyonnais.
Naast een speler die vertrok kwamen er ook nieuwe spelers, zoals de Noorse balkunstenaar Osame Sahraoui. Sahraoui ruilt het Noorse Vålerenga IF in voor Friesland.
Naast transfers waren er ook wedstrijden, hier is ook een compleet nieuwe stijl voor gemaakt. Waarbij telkens één speler uit de selectie wordt uitgelicht, hierboven zie je Poolse verdediger Pawel Bochniewicz een aantal keren terugkomen.
'Baas van het Noorden', leuke zin. Maar voor sc Heerenveen is het werkelijkheid geworden, dankzij vier overwinningen op de andere Noordelijke voetbalclubs.

ONTWERPEN TRANSFERS SC HEERENVEEN

ONTWERPEN WEDSTRIJDEN SC HEERENVEEN

ONTWERPEN EVENTS FEANFAN

WEDSTRIJDVERSLAG INSTAGRAM


103 weergaven0 opmerkingen
bottom of page