top of page

WERKEN BINNEN DE LIJNTJES

Een complete huisstijl ontwerpen, voor een bedrijf. Dat is een leuke klus, met veel gepuzzel. Wat wil het bedrijf, waar kan jij als vormgever je steentje aan bijdragen en op welke manier voeg je alles samen in een handboek.


Het bedrijf waar ik een huisstijl handboek voor heb gemaakt is TrainerOlaf, een voetbal gerelateerd bedrijf waarbij individuele ontwikkeling van voetballers centraal staat. In het handboek zijn verschillende onderwerpen terug te vinden, denk aan de logo's en de manier hoe deze gebruikt dienen te worden. Ook zijn de bedrijfskleuren hierin terug te vinden.


Naast onder andere bovenstaande onderwerpen heb ik gebruik gemaakt van mock-ups om ideeën te laten zijn, denk bijvoorbeeld aan een ontworpen voetbaltenue en drukwerken zoals briefpapier en enveloppen. Deze mock-ups zijn gebruikt om een echt beeld te geven aan de ontwerpen, je kan dus echt zien hoe de ontwerpen eruit zouden zien wanneer ze ontwikkeld worden.


Voor het gehele huisstijl handboek is een lay-out gemaakt, hierin komen telkens dezelfde kleuren voor die ook in het logo ontwerp zijn opgenomen. Daarnaast zie je telkens strepen voorbijkomen op de pagina's, hier is voor gekozen om daadwerkelijk een hele stijl te creëren en dit zorgt voor rust bij de gebruikers van het handboek.


Het huisstijl handboek is gemaakt in het Adobe programma InDesign, een programma waar ik persoonlijk nog niet zo heel veel in had gewerkt. De mock-ups zijn daarnaast gemaakt in Adobe Photoshop, een programma waar ik inmiddels al wat meer ervaring in heb.


Benieuwd geworden naar het huisstijl handboek? Je vind hem hieronder.huisstijl handboek TrainerOlaf
.pdf
Download PDF • 18.47MB

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page